Login Klanten
{ } {
}
 
World of Flavours
line

World Of Flavours: de ideale partner om Europeanen wegwijs te maken in de wereld
van beroemde wijnen en gerechten iut het land van de Tango!

Een unieke omgeving voor het creëren van grote wijnen
Argentinië is een echte natuur reservaat, gelegen in het zuidelijke deel van het Amerikaanse continent, heeft een bevolking van 42 miljoen inwoners en bestrijkt een gebied dat vier keer zo groot is als Frankrijk. Argentinië beschikt over hoge bergen en vlakten, weelderige vegetatie en extreme woestijnen, bossen en steppen, gletsjers en watervallen.

Deze rijkdom aan natuurlijke ecosystemen omvat grote, zeer productieve regio’s voor de druiventeelt die zich uitstrekt aan de voet van de Andes-strip, in het westen van het land, tussen 22° en 42° graden zuiderbreedte. Het areaal omvat meer dan 538.071 hectare.

Door deze context heeft Argentinië in de loop van vijf eeuwen een buitengewone wijn industrie ontwikkeld. De hoogte, het brede scala van temperaturen, de lokale know-how, de nieuwe technologieën en een diepgewortelde populaire wijncultuur liggen aan de basis van hun unieke identiteit en kwaliteit.

Malbec, Onze Iconic Variety Hoewel oorspronkelijk uit Zuidwest-Frankrijk, is dit rode ras is beste geschikt voor Argentijnse bodem. Malbec heeft met Argentinië de ideale milieu-omstandigheden gevonden en produceert daardoor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Argentinië staat bekend als de producent van de beste Malbec wijnen.

Wines Of Argentina

 
   
Bodega Navarro Correas

Regio: Noord

Bodega Navarro Correas
www.ncorreas.com

Meer dan twee eeuwen aan geschiedenis en ervaring met vinificatie vormen het hart van Navarro Correas. Een wijnhuis dat er in de loop van de tijd in is geslaagd een ongeëvenaarde reputatie op te bouwen in Argentinië: Het beste wijnhuis van het land, met wijnen van hoge kwaliteit. Vanuit zijn kelders in Mendoza, een referentiepunt van de sector, bedient Navarro Correas de Argentijnse en buitenlandse markten met de internationaal geprezen wijnen van de "Colección Privada". Op het etiket van de wijnen van de "Colección Privada" van Navarro Correas staan, speciaal in opdracht van het wijnhuis, schilderijen van beroemde hedendaagse kunstenaars uit Latijns-Amerika afgebeeld. Navarro Correas is een van de marktleiders in de wijnbouw-sector van het land op het gebied van de export van premium wijnen en is door de consumenten van edele wijnen in Argentinië verkozen tot "Brand of the Century". Zodoende behorend tot de top 5 merken op de Ameri-kaanse markt in termen van verkoopvolume.

 

  Bodega Navarro Correas
Bodega Dante Robino


Bodega Dante Robino
www.bodegadanterobino.com

Bodega Dante Robino werd gesticht in 1920 door een familie van Italiaanse emigranten. Deze familie heeft altijd de passie voor kwaliteit en authenticiteit behouden met haar ambachtelijke geest en diep respect voor de wijngaard, kwaliteiten die de echte bakermat van goede wijn vertegenwoordigen. Vanaf 1982 wordt de bodega beheerd door de familie Squassini, ook deze familie is van Italiaanse origine en, in tegenstelling tot een groot deel van de Argentijnse wijnhuizen, wordt in hun kapitaal niet geïnvesteerd door buitenlandse investeerders. De bodega heeft altijd aanzienlijke marktaandelen op de binnenlandse markt gehad, maar onderscheidt zich ook door haar aanwezigheid op internationale markten. De bodega exporteert naar meer dan 35 landen.


space
Nieto Senetiner
Bodega Septima

Bodega Séptima
www.bodegaseptima.com

Bodega Septima is een perfect voorbeeld hoe een droom werkelijkheid kan worden: Een kelder gebouwd met aandacht voor de eeuwenoude technologie van autochtone stammen op een locatie waar de natuur nog ongerept is. Een wijngaard van 350 hectare werd aangelegd in grond bedekt met stenen; een ideale voedingsbodem voor de wortels. Deze droom werd gerealiseerd in Agrelo, in het gebied Luján de Cuyo in de provincie Mendoza met op de achtergrond de bergketen van de Andes met adembenemende kleuren en ijle lucht.

 

space
Bodega Septima
Bodega Ave

 

Bodega Ave
www.avewines.com

Met “AVE!”, de groet van de ‘Romeinse keizers’, wordt de filosofie van het project van de eigen wijnen en het eigen etiket verwoord: een ideale brug tussen de traditie van de Oude Wereld, vertegenwoordigd door de regio Toscane in Italië en de moderniteit van de Nieuwe Wereld in de vorm van de regio Mendoza in Argentinië. De keuze is niet toevallig gemaakt: de ‘Ponte della Maddalena”, ook wel de Duivelsbrug genoemd, wordt afgebeeld op het etiket en is het meest kenmerkende in de omgeving van Lucca. Mario Pardini en Iacopo Di Bugno, de grondleggers van dit wijnbouwproject aan de voet van de Andes, zijn in deze Toscaanse stad geboren.

Een beeld dat de weg die zij de laatste jaren hebben afgelegd perfect symboliseert: een directe verbinding van Lucca naar Mendoza, eerst bergopwaarts, met alle moeilijkheden die gepaard gaan met een nieuw project en uiteindelijk de afdaling, op alle fronten de vruchten plukkend van het harde werken. De wijgaarden staan onder leiding van Alberto Antonini, een van de meest gerenommeerde wijnproducenten ter wereld en liggen in Perdriel, een bijzondere plek waar één kilometer land unaniem erkend wordt als de meest prestigieuze in de wereld voor de productie van Malbec. AVE is hier het eerste en enige project van wijnbouw en wijnbereiding in Italiaanse stijl in het Argentijnse ‘terroir’: een combinatie van Italiaanse traditie en Argentijns karakter. AVE, Italian winemakers in the New World!


space
Bodega Ave
Bodega Telteca

 

Bodega Telteca
www.teltecawinery.com

Wijnen van de woestijn In het hart van het land van de johannesbroodbomen, worden druiven geselecteerd en gecombineerd met de wijnervaring van oenoloog José Pedro Gómez om zodoende unieke wijnen te creëren voor de cantina Telteca. Het zijn jonge en fruitige wijnen met een sterk en gevarieerd karakter, deze wijnen verrassen met hun aroma en heldere kleuren. Bodega Telteca heeft een productiecapaciteit van meer dan 2 miljoen liter en is uitgerust met de nieuwste technologie.


space
Bodega Telteca
Bodega San Telmo

 

Bodega Tempus Alba
www.tempusalba.com

Tempus Alba is een kleine levendige “boutique”, een begrip in de Argentijnse wijnbouw. Alle geproduceerde wijn komt uit 3 wijngaarden die in het bezit zijn van de familie Biondolillo, oprichter en huidig eigenaar van het wijnhuis.

De domeinen "La Alborada", "El Retorno" en "San Antonio", die tezamen meer dan 110 hectare omvatten, zijn gelegen in gunstige delen van de departementen Luján de Cuyo, Maipú en Tupungato. Hun hoogte varieert van 800 tot 1200 meter boven de zeespiegel.

Het Tempus Alba wijnhuis loopt momenteel in Argentinië voorop in de studie en ontwikkeling van de reproductie van hét druivenras van het land, de Malbec Aldo Biondolillo, oprichter en spirituele ziel van het wijnhuis, is een essentieel referentiepunt voor de gehele Argentijnse wijnbouwbeweging.


space
Bodega San Telmo
Bodegas Lavaque


Regio: Cuyo

Bodega Lavaque
www.fincaquara.com

Bodega Lavaque is gesticht in 1870 door Don José F. Lavaque, een emigrant uit Europa en pionier van de wijnproductie in de Valle de Cafayate.

Tussen 1900 en 1960 zijn 70 hectare wijngaarden van hoge kwaliteit aangeplant en tegen het einde van de vorige eeuw heeft Felix Lavaque (zoon van de oprichter) nog eens 220 hectare gekocht waar hij vervolgens rode druivensoorten zoals Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Tannat aangeplant heeft die hij had geïmporteerd uit Frankrijk.

Vandaag de dag wordt het wijnhuis bestuurd door de vijfde generatie van de familie Lavaque (Rodolfo en zijn kinderen Dolores, Julio en “Pancho”) die zich richt op de productie van hoogwaardige wijnen en deze exporteert naar meer dan 30 landen over de hele wereld.

 

space
Bodega El Esteco

Bodega Canale

Regio: Patagonia

Bodega Humberto Canale
www.bodegahcanale.com

De geschiedenis van het wijnhuis begint aan het einde van de negentiende eeuw, aan het einde van de "Verovering van de woestijn" waarbij de inheemse bevolking van het land werd overwonnen. Sommige boeren met 'vooruitziende blik’ begonnen met de import van de apparatuur om een solide agrarische basis te vormen die nodig was voor het produceren van kwaliteitswijnen.

In 1909 werd het wijnhuis Humberto Canale opgericht door de ingenieur die een sterke impuls heeft gegeven aan de ontwikkeling van de hooggelegen Valle del Rio Negro. Hij heeft een belangrijk deel aan knowhow en professionalisme ingebracht door een begin te maken met het analyseren van het terroir en door de meest vruchtbare gebieden te beplanten met de wijnstokken die hij het meest geschikt achtte voor dit type grond. Zodoende kon hij de hele wereld met een absoluut speciaal terroir kennis laten maken, in staat om wijnen te produceren met een uniek en ondubbelzinnig karakter. Vier generaties en 100 jaar later blijft het wijnhuis de kennis en ervaring van de oprichter met betrekking tot de handmatige processen vakkundig combineren met de machines en de meest geavanceerde technieken van het wijn maken: het resultaat is de productie van internationale kwaliteitswijnen.

 

  Bodega Familia Schroeder
 
Salire
Terug naar boven